featured

The Raleigh School Elementary Play and Learning Area

Schematic Design

Lift[ED] returns to The Raleigh School, 5 years after working with the school on their preschool outdoor learning environment, to design the new play and learning area for the elementary school. Our work builds on a foundation of community at the school and extends learning beyond the classroom into the great outdoors. We worked with TRS teachers and administrators to solidify goals and visions into a plan that transforms their existing 2 acre play area from a simple field with play equipment into a dynamic living and learning lab. 

Conceptual Design Alternatives

 

 

Follow the Child Montessori School

Follow the Child Montessori School has been in operation since 2001 and started as a parent-driven venture. Jesse Turner worked as the lead site designer for the outdoor play areas while Design Coordinator at The Natural Learning Initiative, as part of the school's expansion to a new campus. Working as a team along with Philips Architecture and Sepi Engineering, Jesse provided valuable and unique insight on the spatial needs of children. He led stakeholder meetings with teachers and staff, prepared plans, and advised the school on budgeting for initial construction. 

After his time at NLI ended, Jesse continued to work with the school. Lift[ED] created construction drawings and advised volunteers, led by Jeremy Hauch of Hauch Design